Keski-Suomen LO 5.5.1988 535

Pysäköintivirhemaksu - Vastalauseen tutkiminen - Maksumääräys - Maksuaika

Missä ajassa auton omistaneen autovuokraamoyhtiön oli tehtävä sille annetusta maksumääräyksestä vastalause.

Auton vuokraaja ei noudattanut pysäköintivirheen johdosta annettua maksukehotusta. Tämän vuoksi autovuokraamolle annettiin määräys maksun suorittamiseen viikon kuluessa määräyksen tiedoksisaannista. Yhtiö sai määräyksen tiedoksi 30.7.1987 ja jätti sen johdosta 3.8.1987 vastalauseen. Pysäköinninvalvoja jätti vastalauseen tutkimatta, koska autonkuljettajalle annetusta maksukehotuksesta ei ollut tehty määräajassa vastalausetta.

Yhtiön vastalause oli saapunut pysäköinninvalvojalle säädetyn maksuajan kuluessa. Näin ollen vastalausetta ei olisi tullut jättää tutkimatta. Sillä seikalla, että autonkuljettajalle annetusta maksukehotuksesta ei ollut tehty vastalausetta ei ollut merkitystä asiassa.

L pysäköintivirhemaksusta 8 §
L pysäköintivirhemaksusta 10 §
L pysäköintivirhemaksusta 13 §
L pysäköintivirhemaksusta 17 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.