Hämeen LO 14.4.1988 428/I

Terveydenhoitoasia - Hallinnollisen yleiskirjeen lainvastaisuus

Terveyslautakunnan valvontajaosto oli myöntänyt eräälle yksityishenkilölle luvan vahinkolintujen hävittämiseen alfakloraloosia käyttäen Hämeenlinnan kaupungin Nummen kylässä vuoden 1986 joulukuun aikana.

Lääninoikeus katsoi lähistöllä asuvien henkilöiden valituksesta, että maa- ja metsätalousministeriön yleiskirje nro 1688/770 MMM 1985 28.2.1986 on metsästyslain 38 §:n 2 momentin vastainen siltä osin, kuin ministeriö on siirtänyt terveyslautakunnille sen itsensä toimivaltaan kuuluvan oikeuden myrkytyksen toimeenpanosta päättämiseen. Terveyslautakunnan valvontajaosto ei siten ole ollut toimivaltainen myöntämään valituksenalaisessa päätöksessä tarkoitettua lupaa. Koska kuitenkin luvalle myönnetty määräaika oli jo kulunut umpeen, enemmän lausunnon antaminen asiassa raukesi.

MetsästysL 38 § 2 mom

Ks. maa- ja metsätalousministeriön yleiskirje nro 1688/770 MMM 1985 28.2.1986

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.