Hämeen LO 11.5.1988 395/III

Henkilökohtaisen tulon verotus - Yleiset ja erityiset vähennykset - Kunnallisverotus - Opiskelijavähennys - Palomieskurssi - Sairaankuljettajakurssi

Oikeuttaako Valtion palo-opistossa suoritettu palomiehen tutkinto ja siihen liittyvä Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitoksessa suoritettu sairaankuljettajakurssi opiskelijavähennykseen.

Verovelvollinen oli suorittanut 6.1. - 16.5.1986 Valtion palo-opiston palomieskurssilla voimassa olevien määräysten mukaisen palomiehen tutkinnon ja 11.8. - 31.10.1986 Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitoksessa palomiehen tutkintoon liittyvän 12 viikkoa kestävän sairaankuljettajakurssin. Opiskeluohjelma käsitti Valtion palo-opistossa 608 tuntia ja Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitoksessa 425 tuntia, josta oli luokkaopetusta 245 tuntia ja käytännön opetusta 180 tuntia. Kummastakin suorituksestaan verovelvollinen sai todistuksen. Valtion opintotukikeskus myönsi hänelle tästä päätoimeksi katsotusta opiskelusta opintotukea.

Verovelvollisen katsottiin verovuonna saaneen vähintään seitsemän kuukauden ajan säännöllistä ja täyttä opetusta laissa tarkoitetussa oppilaitoksessa ja hänen tulostaan kunnallisverotuksessa vähennettiin 3 500 markkaa.

TVL 36 § 1 mom 4 kohta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.