Hämeen LO 23.3.1988 296/I

Henkilökohtainen tulo - Tulonhankkimismeno - Matkakustannukset

Verolautakunta oli vähentänyt A:n tulosta asunnon ja työpaikan väliset matkakustannukset 11 sarjalippuvihkon hinnan mukaan 1 557 markan määräisinä.

Kun yksi sarjalippuvihko sisälsi 50 lippua, valtion- ja kunnanasiamies katsoi, ettei verovuoden työpäivien lukumäärä huomioon ottaen puheena olevien matkojen kulkemiseen tarvittu 10 sarjalippuvihkoa enempää. Asiamies vaati, että A:n tuloa oli tämän vuoksi korotettava 142 markalla.

Lääninoikeus katsoi, ettei asiamies ollut osoittanut, että verolautakunta olisi menetellyt tulo- ja varallisuusverolain 26 §:n 1 momentin 5 kohdan säännöksen vastaisesti vahvistaessaan A:n vähennyskelpoisten matkakulujen määrän kaavamaisesti käytetystä kulkuneuvosta ja sen käytön kustannuksista riippumatta halvimman kulkuneuvon taksan mukaisesti 1 557 markaksi.

TVL 26 § 1 mom 5 kohta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.