Hämeen LO 8.5.1987 525/II

Perintöverotus - Huojennussäännökset - Yritys

KHO on kumonnut lääninoikeuden päätöksen. KHO:n päätöksen viitetiedot näkyvät ennakkotapauksen lopussa.

Verovelvollinen oli perinyt osuuden (pääosan) liiketoimintaa harjoittavasta kommandiittiyhtiöstä sekä pääosan sellaisen osakeyhtiön osakkeista, joka harjoitti ainoastaan kiinteistöjen vuokrausta liiketiloiksi mainitulle kommandiittiyhtiölle. Perintöverolautakunta katsoi, ettei osakeyhtiötä ollut pidettävä PerVL:n 63 a ja b :issä tarkoitettuna yrityksenä ja maksuunpani verovelvolliselle osakkeiden osalta perintöveron täysimääräisenä. Lääninoikeus hylkäsi verovelvollisen valituksen, jossa hän vaati mainittujen lainkohtien mukaisia veronhuojennuksia osakeyhtiön osakkeiden osalta.

KHO:n päätös 29.12.1987 taltio 5850. Lääninoikeuden päätös kumottu.

KHO:n vuosikirjaratkaisu 1987-B-633.

Kiinteistöjen vuokraustoimintaa harjoittava osakeyhtiö, joka tukee sisaryrityksensä kommandiittiyhtiön tuotannollista toimintaa luovuttamalla sen käyttöön tuotantotilat, on PerVL:n 63 a, 63 b ja 63 c §:ssä tarkoitettu yritys ja yhtiön osakkeisiin voidaan sen vuoksi soveltaa mainituissa lainkohdissa olevia huojennussäännöksiä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.