907/2022

Helsingissä 17.11.2022

Valtioneuvoston asetus erityisavustuksesta tilapäistä suojelua hakevien tai saavien, kansainvälistä suojelua hakevien taikka ilman oleskeluoikeutta olevien lasten varhaiskasvatuksen järjestämiseen vuonna 2023

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009) 46 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 884/2022.

1 §
Erityisavustuksen myöntämisperusteet

Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009) 46 §:ssä tarkoitettua erityisavustusta myönnetään niiden kuukausien perusteella, joiden osalta on tehty päätös tai sopimus siitä, että lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen vähintään kymmenenä päivänä.

Avustuksen määrä lasketaan varhaiskasvatuksen valtakunnallisten keskimääräisten kustannusten perusteella erikseen alle kolmivuotiasta lasta, enemmän kuin viisi tuntia päivässä varhaiskasvatuksessa ollutta kolme vuotta täyttänyttä lasta sekä enintään viisi tuntia päivässä varhaiskasvatuksessa ollutta kolme vuotta täyttänyttä lasta kohden.

2 §
Käyttökohteet

Avustusta voidaan myöntää käytettäväksi varhaiskasvatusta annettaessa syntyviin kasvatus-, opetus- ja hoitohenkilöstön palkkakuluihin, tilakustannuksiin, aineista, tarvikkeista ja tavaroista aiheutuviin kustannuksiin sekä kunnalle syntyviin yksityisen varhaiskasvatuksen hankinta- ja tukikustannuksiin.

3 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2023 ja on voimassa vuoden 2023 loppuun.

Helsingissä 17.11.2022

Opetusministeri
Li Andersson

Hallitusneuvos
Marjaana Larpa

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.