755/2022

Helsingissä 8 päivänä heinäkuuta 2022

Valtioneuvoston asetus suhteita ja yhteistyötä koskevasta Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Uuden-Seelannin välisestä kumppanuussopimuksesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Uuden-Seelannin välillä tehdyn suhteita ja yhteistyötä koskevan kumppanuussopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain (654/2017) nojalla:

1 §

Suhteita ja yhteistyötä koskeva Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Uuden-Seelannin välillä Brysselissä 5 päivänä lokakuuta 2016 tehty kumppanuussopimus tulee voimaan 21 päivänä heinäkuuta 2022 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt sopimuksen 26 päivänä kesäkuuta 2017 ja tasavallan presidentti 28 päivänä syyskuuta 2017. Hyväksymisestä on ilmoitettu Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristölle 6 päivänä lokakuuta 2017.

2 §

Sopimuksen muut kuin lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Uuden-Seelannin välillä tehdyn suhteita ja yhteistyötä koskevan kumppanuussopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (654/2017) tulee voimaan 21 päivänä heinäkuuta 2022.

Ahvenanmaan maakuntapäivät on hyväksynyt lain voimaantulon maakunnassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä heinäkuuta 2022.

Helsingissä 8 päivänä heinäkuuta 2022

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri
Ville Skinnari

Ulkoasiainneuvos
Jari Sinkari

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.