145/2022

Säädöstä oikaistu.

Helsingissä 25.2.2021

Maa- ja metsätalousministeriön asetus siemenperunan kaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen väliaikaisesta muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan väliaikaisesti siemenperunan kaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (392/2020) 13 § 1 momentti seuraavasti:

13 §
Poikkeukset

Markkinoinniksi ei katsota tärkkelysperunan sopimustuotannossa tapahtuvaa siemenperunan toimittamista tärkkelysperunan viljelijöille. Markkinoinniksi ei katsota myöskään tärkkelysperunan sopimustuotannossa tapahtuvaa siemenperunan tuotantorenkaiden siemenperunan lisäystä sertifioidusta siemenperunasta. Sopimustuottajien, jotka tuottavat siemenperunaa tärkkelysperunan viljelijöille, tulee käyttää vähintään unionin A-luokan siemenperunaa. Viljelykset viljelystarkastetaan virallisesti ja niiden tulee täyttää tämän asetuksen liitteessä 1 unionin A-luokan siemenviljelykselle asetetut vaatimukset. Tuotannossa on liitteen 1 kohdasta 2 poiketen sallittua tuottaa siemenperunaa kaksi vuotta peräkkäin eikä viljeltävän lajikkeen tarvitse olla kumpanakin vuotena sama. Siemenperunaviljelykseltä on otettava maanäyte, josta tutkitaan peruna-ankeroinen ja sadosta on otettava näyte, josta tutkitaan vaalea rengasmätä eikä näitä kasvintuhoojia saa esiintyä.Tämä asetus tulee voimaan 2 päivänä maaliskuuta 2022 ja se on voimassa 30 päivään kesäkuuta 2022 saakka.

Helsingissä 25.2.2021

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Erityisasiantuntija
Kati Lassi

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.