1179/2020

Helsingissä 17.12.2020

Sisäministeriön asetus rajavartiomiehen virkamerkistä annetun sisäasiainministeriön asetuksen 2 §:n muuttamisesta

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan rajavartiomiehen virkamerkistä annetun sisäasiainministeriön asetuksen (655/2005) 2 §, sellaisena kuin se on asetuksessa 159/2019, seuraavasti:

2 §
Virkamerkki ja siihen otettavat tiedot

Rajavartiomiehen virkamerkki on 85,6 millimetrin pituinen ja 54 millimetrin levyinen kulmistaan pyöristetty muovinen kortti, johon merkitään kortin numero sekä kortin haltijan nimi ja kortin voimassaoloaika. Virkamerkki varustetaan haltijansa valokuvalla.

Virkamerkin etupuolella on Rajavartiolaitoksen tunnuskuva sekä tekstit "RAJAVARTIOMIES - GRÄNSBEVAKNINGSMAN" ja "BORDER GUARD". Virkamerkin kääntöpuolella on Rajavartiolaitoksen tunnuskuva sekä tekstit "RAJAVARTIOLAITOS - GRÄNSBEVAKNINGSVÄSENDET" ja "BORDER GUARD".

Virkamerkkiin voidaan sisällyttää tekninen osa, johon talletettavien tietojen avulla virkamerkin haltija voidaan tunnistaa automaattisen tietojenkäsittelyn menetelmin.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2021.

Asetuksen voimaan tullessa käytössä olevat virkamerkit on korvattava tässä asetuksessa tarkoitetun ulkoasun mukaisilla virkamerkeillä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Helsingissä 17.12.2020

Sisäministeri
Maria Ohisalo

Rajavartioylitarkastaja
Pertti Normia

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.