606/2020

Helsingissä 14 päivänä elokuuta 2020

Sisäministeriön asetus poliisin virkapuvusta annetun sisäministeriön asetuksen muuttamisesta

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan poliisin virkapuvusta annetun sisäministeriön asetuksen (1106/2013) 3 §, 15 §:n 2, 4 ja 5 momentti, sellaisena kuin niistä on 2 momentin suomenkielinen sanamuoto asetuksessa 998/2019 sekä 16 § seuraavasti:

3 §
Virkavaatteet ja -asusteet

Virkapukuun kuuluvat seuraavat vaatteet ja asusteet:

- päällystakki ja irtovuori

- virkatakki

- virkapusero

- vierailutakki

- virkahousut

- virkahame

- naisten virkaliivi

- raskausajan virkaliivi ja -housut

- kenttähaalari 2010

- kenttäkuoripusero 2010

- kenttälämpöpusero 2010

- kenttähaalari

- kesäkenttähaalari

- kenttäpusero

- kenttähousut

- kenttähousut, kesämalli

- toppatakki

- toppahousut

- virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen

- pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen

- villapusero ja kauluri

- kenttäpipo

- turkislakki

- lippalakki, kesä- ja talvimalli

- palveluslakki

- virkalakki

- sadeasu

- varsikengät

- työkäsineet

- virka-asemaa osoittavat tunnukset ja nimilaatta tai muu yksilöivä tunnistemerkki.

15 §
Muut tunnukset

Kenttähaalarin, kesäkenttähaalarin, kenttäpuseron, toppatakin, virkapuseron ja virkapaidan oikean rintataskun yläpuolella kohdistettuna keskikohdalle tai rintataskun kannessa sekä villapuserossa, pikeepaidassa ja naisten liivissä oikealla puolella vähintään 80 mm leveä ja vähintään 25 mm korkea sininen nimilaatta, jossa on vaalealla tekstillä ainakin poliisimiehen sukunimi tai muu yksilöivä tunnistemerkki. Kenttähaalari 2010:ssä, kenttäkuoripusero 2010:ssä ja kenttälämpöpusero 2010:ssä kyseinen teksti on grafiitin harmaa, mustalla pohjalla.


Kenttävaatteissa ja villapuserossa käytetään tarrakiinnityksellä asennettua tai ommeltua kankaista brodeerattua nimilaattaa tai muuta yksilöivää tunnistemerkkiä.

Virkatakissa, virkapaidassa, virkapuserossa ja naisten liivissä käytetään muovista nimilaattaa tai muuta yksilöivää tunnistemerkkiä kiinnitettynä oikealle puolelle rintataskun kanteen tai taskun puuttuessa vastaavalle kohdalle. Sisäpalveluksessa voidaan villapuserossa käyttää myös muovista nimilaattaa tai muuta yksilöivää tunnistemerkkiä.


16 §
Erityisvarusteissa käytettävät merkit

Moottoripyörän- ja moottorikelkankuljettajan ajopuvun olkalaatoissa ovat virka-asemaa osoittavat merkit ilman kirkkaansinistä pohjalaattaa. Ajopuvun hihoissa on poliisin tunnuskuva kirkkaansinisellä pohjalla sekä oikealla rintataskun yläpuolella sininen POLIISI - POLIS -kangaslaatta.

Erityisvarusteissa on oltava ainakin poliisin tunnuskuva tai poliisimiesasemaa osoittava muu tunnus sekä mahdollisuuksien mukaan POLIISI - POLIS -kangaslaatta ja nimilaatta tai muu yksilöivä tunnistemerkki.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2020.

Helsingissä 14 päivänä elokuuta 2020

Sisäministeri
Maria Ohisalo

Erityisasiantuntija
Anna Kivimäki

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.