530/2020

Helsingissä 24 päivänä kesäkuuta 2020

Maa- ja metsätalousministeriön asetus metsähanhen metsästyksen kieltämisestä metsästysvuonna 2020–2021

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään metsästyslain (615/1993) 38 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 504/2017:

1 §
Metsähanhen metsästys

Sen lisäksi, mitä metsästysasetuksen (666/1993) 24 §:n 1 momentin 16 kohdassa säädetään, metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 28 päivästä joulukuun 31 päivään Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Kemijärven, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän, Tervolan, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa.

Sen lisäksi mitä 1 momentissa säädetään, metsähanhen metsästys on kielletty elokuun 20 päivästä syyskuun 30 päivään ja joulukuun 1 päivästä joulukuun 31 päivään Etelä-Karjalan maa- kunnassa, Etelä-Savon maakuntaan kuuluvissa Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan ja Sulka- van kunnissa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Karjalan maakuntaan kuuluvissa Kiteen, Liperin, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnissa, Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluvassa Orimalan kunnassa sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Porvoon ja Pukkilan kunnissa.

Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, metsähanhen metsästys on kielletty muualla maassa elokuun 20 päivästä joulukuun 31 päivään.

2 §
Metsästäjäkohtainen saaliskiintiö

Edellä 1 §:n 1 momentissa tarkoitetulla alueella metsähanhen metsästyksen metsästäjäkohtainen saaliskiintiö on enintään yksi metsähanhi vuodessa.

3 §
Kielletty pyyntimenetelmä

Edellä 1 §:n 1 momentissa tarkoitetulla alueella ravintohoukuttimen käyttö metsähanhen metsästyksessä on kielletty.

4 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 20 päivänä elokuuta 2020 ja se on voimassa 31 päivään heinäkuuta 2021.

Helsingissä 24 päivänä kesäkuuta 2020

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Erityisasiantuntija
Janne Pitkänen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.