122/2020

Helsingissä 17 päivänä maaliskuuta 2020

Oikeusministeriön asetus vankeusrangaistusten täytäntöönpanoon ryhtymisen siirtämisestä

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään vankeuslain (767/2005) 2 luvun 1 §:n 4 momentin nojalla:

1 §
Sakon muuntorangaistuksen ja vankeusrangaistuksen täytäntöönpanon aloittamisen siirtäminen

Pelkkään sakon muuntorangaistukseen tai enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen tuomittua ei saa määrätä ilmoittautumaan vankilaan 19 päivän maaliskuuta 2020 ja 19 päivän kesäkuuta 2020 välisenä aikana mainitut päivät mukaan lukien. Pelkkään sakon muuntorangaistukseen tai enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen tuomittua ei saa määrätä etsintäkuulutuksen nojalla toimitettavaksi vankilaan 19 päivän maaliskuuta 2020 ja 19 päivän kesäkuuta 2020 välisenä aikana mainitut päivät mukaan lukien. Rajoitukset eivät koske vankilassa jo oleville henkilöille täytäntöön pantavaksi tulevia uusia tuomioita.

Rangaistuksen täytäntöönpano on kuitenkin 1 momentissa säädetystä huolimatta aloitettava, jos täytäntöönpanon aloittaminen siirtyisi muuten yli kahdeksan kuukautta siitä, kun tuomio tuli täytäntöönpanokelpoiseksi, tai jos tuomion täytäntöönpanokelpoisuus vanhenisi siirron vuoksi.

2 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 19 päivänä maaliskuuta 2020.

Helsingissä 17 päivänä maaliskuuta 2020

Oikeusministeri
Anna-Maja Henriksson

Erityisasiantuntija
Anne Kohvakka

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.