359/2019

Helsingissä 21 päivänä maaliskuuta 2019

Valtioneuvoston asetus päästökaupan vakiintuneille laitoksille maksutta jaettavien päästöoikeuksien hakemisesta päästökauppakaudelle 2021–2030

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään päästökauppalain (311/2011) 35 f §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Maksutta jaettavia päästöoikeuksia haetaan kirjallisesti käyttäen päästökauppaviranomaisen vahvistamaa sähköistä lomaketta. Sähköinen lomake toimitetaan päästökauppaviranomaisen sähköisessä järjestelmässä. Hakijan tunnistamiseen järjestelmässä sovelletaan vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisestä luottamuspalveluista annettua lakia (617/2009).

Maksutta jaettavia päästöoikeuksia koskeva hakemus voidaan tehdä myös muutoin kuin sähköisesti sitä tarkoitusta varten vahvistetulla allekirjoitetulla lomakkeella, jonka päästökauppaviranomainen tallentaa sähköiseen järjestelmään.

2 §

Tämä asetus tulee voimaan 28 päivänä maaliskuuta 2019.

Helsingissä 21 päivänä maaliskuuta 2019

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri
Kimmo Tiilikainen

Erityisasiantuntija
Mikko Paloneva

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.