48/2019

Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 2019

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentin mukaisen haittarahan kertakorvauksen perusteista

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 87 §:n 3 momentin nojalla:

1 §
Pääoma-arvo

Työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitettu pääoma-arvo saadaan kertomalla työtapaturma- ja ammattitautilain 86 §:n mukainen haittarahan määrä tämän asetuksen 4 §:n mukaisella pääomakertoimella.

2 §
Korkokanta

Työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitettu korkokanta on 2 prosenttia.

3 §
Kuolevuus

Laskennassa käytettävä kuolevuusmalli esitetään tämän asetuksen liitteessä 1.

4 §
Pääomakerroin

Kertakorvauksen laskennassa käytettävä pääomakerroin perustuu kuukausittain etukäteen maksettavaan suoritukseen henkilön kuolemaan saakka. Pääomakerroin lasketaan liitteen 1 kaavalla (1).

Pääomakerroin lasketaan iässä, joka saadaan lisäämällä puoli vuotta korvauksensaajan ikään sinä syntymäpäivänä, joka edelsi työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tapauksessa vahinkotapahtuman vahinkopäivää.

5 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä tammikuuta 2019.

Tätä asetusta sovelletaan työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentin mukaisiin kertakorvauksiin, jotka maksetaan 1 päivänä tammikuuta 2019 ja sen jälkeen sattuneiden vahinkotapahtumien perusteella.

Helsingissä 14 päivänä tammikuuta 2019

Sosiaali- ja terveysministeri
Pirkko Mattila

Ylimatemaatikko
Pertti Pulkkinen

Liite 1: STMa työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentin mukaisen haittarahan kertakorvauksen perusteista

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.