1288/2018

Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2018

Valtiovarainministeriön asetus toimivaltaisista viranomaisista eräissä maistraatin ja aluehallintoviraston tehtävissä annetun valtiovarainministeriön asetuksen 3 ja 4 §:n muuttamisesta

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan toimivaltaisista viranomaisista eräissä maistraatin ja aluehallintoviraston tehtävissä annetun valtiovarainministeriön asetuksen (1430/2015) 3 ja 4 § seuraavasti:

3 §
Isyyden ja äitiyden vahvistaminen

Lounais-Suomen maistraatti on toimivaltainen ratkaisemaan isyyslain (11/2015) ja äitiyslain (253/2018) tarkoittamat vanhemmuuden vahvistamista koskevat asiat.

4 §
Nimeä koskevien asioiden käsittely

Etu- ja sukunimilain (946/2017) mukaisen ilmoituksen tai hakemuksen on toimivaltainen ratkaisemaan mikä tahansa maistraatti riippumatta siitä, mikä maistraatti on ottanut hakemuksen vastaan.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2019.

Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2018

Kunta- ja uudistusministeri
Anu Vehviläinen

Lainsäädäntöneuvos
Assi Salminen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.