799/2018

Helsingissä 26 päivänä syyskuuta 2018

Maa- ja metsätalousministeriön asetus kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 9 §:n muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1009/2013) 9 §:n 2 momentti, sellaisena kuin se on asetuksessa 519/2018, seuraavasti:

9 §
Vesiviljelyeläinten luontoon vapauttamista koskevat edellytykset

Sisävesialueelle saadaan vapauttaa BKD-taudille alttiiseen lajiin kuuluvia vesiviljelyeläimiä ja niiden sukusoluja ainoastaan pitopaikasta, joka kuuluu eläinten terveysvalvonnasta sekä eläintautien vastustamisesta eläinten keinollisessa lisäämisessä annetun valtioneuvoston asetuksen 13 §:n nojalla terveysluokkaan 1 tai 2. Rajoitus ei kuitenkaan koske Iijoen, Karvianjoen, Kemijoen ja Oulujoen vesistöalueita. Rajoitus ei myöskään koske pitopaikan lähialueelta luonnonvaraisista kannoista hankittujen sukusolujen tai niistä vastakuoriutuneiden poikasten vapauttamista samalle alueelle.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2018.

Helsingissä 26 päivänä syyskuuta 2018

Maa- ja metsätalousministeri
Jari Leppä

Neuvotteleva virkamies
Kajsa Hakulin

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.