59/2018

Helsingissä 11 päivänä tammikuuta 2018

Valtioneuvoston asetus diplomaattisten tai konsuliedustustojen tai kansainvälisissä hallitustenvälisissä järjestöissä toimivien edustustojen työntekijöiden puolisoiden ansiotyöstä Etelä-Afrikan kanssa tehdystä sopimuksesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään diplomaattisten tai konsuliedustustojen tai kansainvälisissä hallitustenvälisissä järjestöissä toimivien edustustojen työntekijöiden puolisoiden ansiotyöstä Etelä-Afrikan kanssa tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain (757/2017) nojalla:

1 §

Diplomaattisten tai konsuliedustustojen tai kansainvälisissä hallitustenvälisissä järjestöissä toimivien edustustojen työntekijöiden puolisoiden ansiotyöstä Suomen tasavallan ja Etelä-Afrikan tasavallan välillä Pretoriassa 21 päivänä kesäkuuta 2016 tehty sopimus tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 2018 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt sopimuksen 27 päivänä lokakuuta 2017 ja tasavallan presidentti 17 päivänä marraskuuta 2017. Hyväksymistä koskevat nootit on vaihdettu 14 päivänä joulukuuta 2017.

2 §

Sopimuksen muut kuin lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Diplomaattisten tai konsuliedustustojen tai kansainvälisissä hallitustenvälisissä järjestöissä toimivien edustustojen työntekijöiden puolisoiden ansiotyöstä Etelä-Afrikan kanssa tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (757/2017) tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 2018.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 2018.

(Sopimusteksti on julkaistu Suomen säädöskokoelman sopimussarjan n:ossa 3/2018)

Helsingissä 11 päivänä tammikuuta 2018

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
Kai Mykkänen

Lainsäädäntöneuvos
Kaija Suvanto

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.