280/2017

Helsingissä 11 päivänä toukokuuta 2017

Valtioneuvoston asetus Veikkaus Oy:n rahapelien toimeenpanosta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

lisätään Veikkaus Oy:n rahapelien toimeenpanosta annettuun valtioneuvoston asetukseen (1414/2016) uusi 8 a § seuraavasti:

8 a §
Monikansallinen osittain yhteisten voittoluokkien veikkauspeli

Mitä 5 ja 6 §:ssä säädetään, ei koske monikansallista osittain yhteisten voittoluokkien veikkauspeliä yhteisten voittoluokkien osalta.

Monikansallisessa osittain yhteisten voittoluokkien veikkauspelissä yhteisten voittoluokkien voittosummat pyöristetään alaspäin lähimpään 10 senttiin ja näin maksamatta jääneet varat siirretään pelin monikansalliseen voittorahastoon.

Jollei voittoja ole peritty arpajaislain 47 §:n 1 momentissa säädetyn ajan kuluessa, yhtiön on siirrettävä yksittäiset vähintään kolmen miljoonan euron suuruiset perimättä jääneet voitot pelin monikansalliseen voittorahastoon ja muut perimättä jääneet voitot maksamattomiin pelitoiminnan varoihin.

Monikansalliseen voittorahastoon ja maksamattomiin pelitoiminnan varoihin kertyneet varat käytetään yhtiön rahapeleissä yhtiön määräämällä tavalla.


Tämä asetus tulee voimaan 18 päivänä toukokuuta 2017.

Helsingissä 11 päivänä toukokuuta 2017

Sisäministeri
Paula Risikko

Neuvotteleva virkamies
Jukka Tukia

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.