609/2016

Helsingissä 13 päivänä heinäkuuta 2016

Sisäministeriön asetus Rajavartiolaitoksen kieltonauhoista ja muista kieltomerkeistä

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään rajavartiolain (578/2005) 84 §:n 2 momentin 4 kohdan nojalla, sellaisena kuin se on laissa 749/2014:

1 §
Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään Rajavartiolaitoksen käyttämistä kieltonauhoista ja muista merkeistä, joilla merkitään Rajavartiolaitoksen rikoksen selvittämisen turvaamiseksi sulkema rakennus, huone tai alue.

2 §
Kieltonauhat

Kieltonauhan pohjaväri on oranssi ja siihen on merkittynä mustalla värillä Rajavartiolaitoksen tunnuskuva ja teksti "RAJAVARTIOLAITOS ERISTETTY ALUE / GRÄNSBEVAKNINGSVÄSENDET AVSPÄRRAT". Ahvenanmaalla käytetään tekstiä "GRÄNSBEVAKNINGSVÄSENDET AVSPÄRRAT". Nauhaan voidaan kiinnittää lisätietoja.

3 §
Kieltomerkit

Rajavartiolaitos voi osoittaa 1§:ssä tarkoitetun kiellon myös muulla kieltomerkillä kuin kieltonauhalla. Muuta kieltomerkkiä voidaan käyttää myös 2 §:ssä säädetyn kieltonauhan ohella. Kieltomerkin pohjaväri on oranssi ja siinä tulee olla merkittynä mustalla värillä 2 §:ssä mainittu tunnuskuva ja teksti. Merkkiin voidaan kiinnittää lisätietoja.

Saamenkielisillä alueilla 2 §:ssä säädetyn kieltonauhan tai 1 momentissa säädetyn kieltomerkin ohella voidaan käyttää kieltomerkkiä, jossa on oranssi pohjaväri ja mustalla värillä merkittynä Rajavartiolaitoksen tunnuskuva ja teksti ”RÁDJEGOŽÁHUSLÁGÁDUS SIRREJUVVON GUOVLU”.

Kansainväliseen liikenteeseen käytetyillä maa- ja merialueilla 2 §:ssä säädetyn kieltonauhan tai 1 momentissa säädetyn kieltomerkin ohella voidaan käyttää kieltomerkkiä, jossa on oranssi pohjaväri ja mustalla värillä merkittynä Rajavartiolaitoksen tunnuskuva ja teksti "BORDER GUARD RESTRICTED AREA".

4 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2016.

Helsingissä 13 päivänä heinäkuuta 2016

Sisäministeri
Paula Risikko

Rajavartioylitarkastaja
Pertti Normia

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.