607/2016

Helsingissä 7 päivänä kesäkuuta 2016

Valtiovarainministeriön asetus eräiden hallinnon yhteisten sähköisen asioinnin tukipalveluiden tuottamisesta

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annetun lain (571/2016) 3 §:n 2 momentin ja 8 §:n 3 momentin nojalla:

1 §
Avoimen tiedon ja yhteentoimivuuden palvelun tuottaja

Avoimen tiedon ja yhteentoimivuuden palvelua (Avoindata.fi-palvelu) tuottaa ja kehittää Väestörekisterikeskus.

2 §
Sähköisen asioinnin lomakealustan tuottaja

Sähköisen asioinnin lomakealustaa (Lomake.fi-palvelu) tuottaa ja kehittää Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

3 §
Yksityisten käyttöoikeus ja käytön kieltäminen

Yksityiset yhteisöt, säätiöt ja elinkeinonharjoittajat saavat tarjotessaan avoimia tietoaineistojaan yleisölle käyttää Avoindata.fi-palvelua.

Tukipalvelun käytön kieltämisestä säädetään hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annetun lain (571/2016) 8 §:n 4 momentissa.

4 §
Voimaantulo ja siirtymäsäännös

Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä heinäkuuta 2016.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa ja kehittää Avoindata.fi-palvelua enintään 31 päivään joulukuuta 2017, tämä päivä mukaan lukien, jonka jälkeen palvelutuotanto siirtyy Väestörekisterikeskukselle.

Helsingissä 7 päivänä kesäkuuta 2016

Liikenne- ja viestintäministeri
Anne Berner

Lainsäädäntöneuvos
Sami Kivivasara

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.