476/2016

Helsingissä 20 päivänä kesäkuuta 2016

Sisäministeriön päätös poliisilaitosten toimipisteiden sijaintipaikoista

Sisäministeriö on poliisin hallinnosta annetun lain (110/1992) 6 §:n 1 momentin, sellaisena kuin se on laissa 860/2015, nojalla päättänyt:

1 §
Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

1) Pääpoliisiasemalla poliisilaitoksen hallinnollista päätoimipistettä, josta poliisilaitosta johdetaan;

2) Poliisiasemalla muuta poliisin toimipistettä.

Pääpoliisiaseman ja pääsääntöisesti poliisiaseman aukioloaikoihin sovelletaan valtion virastojen aukioloajoista annettua asetusta (332/1994).

Yhteispalvelupisteistä säädetään julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetussa laissa (223/2007).

2 §
Poliisilaitosten pääpoliisiasemien ja poliisiasemien sijaintipaikat

Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Helsingin kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasema Helsingin kaupungissa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Espoon kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Lohjan ja Raaseporin kaupungeissa sekä Kirkkonummen kunnassa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Vantaan kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Hyvinkään, Järvenpään, Loviisan ja Porvoon kaupungeissa sekä Nurmijärven kunnassa.

Lounais-Suomen poliisilaitos

Lounais-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Turun kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Huittisten, Kankaanpään, Kokemäen, Loimaan, Paraisten, Porin, Raision, Rauman, Salon ja Uudenkaupungin kaupungeissa ja Kemiönsaaren kunnassa.

Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Lahden kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Forssan, Heinolan, Hämeenlinnan, Orimattilan ja Riihimäen kaupungeissa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Kouvolan kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Haminan, Imatran, Kotkan ja Lappeenrannan kaupungeissa.

Pohjanmaan poliisilaitos

Pohjanmaan poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Vaasan kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Alajärven, Alavuden, Kannuksen, Kauhajoen, Kokkolan, Kristiinankaupungin, Lapuan, Pietarsaaren ja Seinäjoen kaupungeissa sekä Kaustisen ja Laihian kunnissa.

Sisä-Suomen poliisilaitos

Sisä-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Tampereen kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Ikaalisten, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Saarijärven, Sastamalan, Valkeakosken, Viitasaaren, Virtain ja Äänekosken kaupungeissa sekä Joutsan ja Kangasalan kunnissa.

Itä-Suomen poliisilaitos

Itä-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Kuopion kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Iisalmen, Joensuun, Juankosken, Kiteen, Lieksan, Mikkelin, Nurmeksen, Outokummun, Pieksämäen, Savonlinnan, Suonenjoen ja Varkauden kaupungeissa sekä Ilomantsin ja Juvan kunnissa.

Oulun poliisilaitos

Oulun poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Oulun kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kalajoen, Kuhmon, Kuusamon, Oulun, Pudasjärven, Raahen ja Ylivieskan kaupungeissa sekä Muhoksen, Sotkamon, Suomussalmen ja Taivalkosken kunnissa.

Lapin poliisilaitos

Lapin poliisilaitoksen pääpoliisiaseman sijaintipaikka on Rovaniemen kaupungissa ja poliisilaitoksella on poliisiasemat Kemin, Kemijärven ja Tornion kaupungeissa sekä Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Posion, Ranuan, Sallan, Sodankylän, Utsjoen ja Ylitornion kunnissa.

3 §
Voimaantulo ja siirtymäsäännös

Tämä päätös tulee voimaan 22 päivänä kesäkuuta 2016.

Tällä päätöksellä kumotaan sisäasiainministeriön päätös poliisilaitosten toimipisteiden sijaintipaikoista (418/2013).

Tämän päätöksen tultua voimaan poliisin on mahdollisimman pian ryhdyttävä päätöksen edellyttämien toimenpiteiden täytäntöönpanoon voimassa olevien poliisiasemien vuokrasopimusten irtisanomisaikojen puitteissa.

Helsingissä 20 päivänä kesäkuuta 2016

Sisäministeri
Petteri Orpo

Poliisijohtaja
Sanna Heikinheimo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.