284/2016

Helsingissä 22 päivänä huhtikuuta 2016

Sisäministeriön asetus poliisin ja rajavartiolaitoksen ajoneuvojen tunnusvärityksestä ja -merkeistä annetun sisäasiainministeriön asetuksen 2 §:n muuttamisesta

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan poliisin ja rajavartiolaitoksen ajoneuvojen tunnusvärityksestä ja -merkeistä annetun sisäasiainministeriön asetuksen (406/2009) 2 § seuraavasti:

2 §
Poliisiajoneuvon tunnusväritys ja -merkit

Kiintein näkyvin merkki- ja varoitusvalaisimin sekä äänimerkinantolaittein varustetun L-, M- ja N-luokan poliisiajoneuvon pohjaväri on valkoinen ja muu väritys on tummansininen. M- ja N-luokan poliisiajoneuvossa on lisäksi pyöränaukkojen yläpuolella tummansininen väripinta. Huomioväri on vihreänkeltainen, jota voidaan käyttää ajoneuvon korin molemmilla puolilla etu- ja takapyörien välissä sekä ajoneuvon takana korin alaosassa ja takaikkunan molemmilla sivuilla.

Poliisiajoneuvon tunnusmerkkinä on poliisista annetun valtioneuvoston asetuksen (1080/2013) 12 §:ssä määritelty poliisin miekkatunnus ja ajoneuvon sivuilla tummansinisin suurikokoisin kirjaimin merkittynä sanat POLIISI ja POLIS. Ajoneuvoon voidaan kiinnittää lisätietoja kuten hätänumero ja ajoneuvon tunnus.

Edellä mainitut väritykset, merkit ja tekstit voivat olla kokonaan tai osittain heijastavia. Tekstien reunoissa voi olla heijastava harmaa tai harmaanvalkoinen kapea reunus, joka erottaa tekstin valkoisesta taustaväristä.

Poliisin käyttöön erityisesti valmistettu tai varustettu ajoneuvo voidaan jättää merkitsemättä 1—3 momentissa säädetyllä tunnusvärityksellä ja -merkeillä.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2016.

Helsingissä 22 päivänä huhtikuuta 2016

Sisäministeri
Petteri Orpo

Ylitarkastaja
Sini Lahdenperä

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.