Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

1424/2015

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Maa ja metsätalousministeriön asetus laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Julkaisupäivä
Suomen säädöskokoelma
Säädösteksti

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

kumotaan laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen ( 795/2014 ) liitteen 2 9.3. luku sekä

muutetaan liitteen 2 9.2. luvun 2 kohta ja liitteen 3 2.8. luku seuraavasti:



Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä joulukuuta 2015.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004 (32004R0853); EYVL N:o 226, 25.6.2004, s. 22

Ilmoitettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY mukaisesti.

Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2015

Maatalous- ja ympäristöministeriKimmo TiilikainenEläinlääkintöylitarkastajaMaaria Hackzell

Liite 2

ERI TOIMIALOJEN LAITOSTEN RAKENTEELLISET JA TOIMINNALLISET LISÄVAATIMUKSET

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Luku 9. Kalastustuotteita käsittelevä laitos

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Luku 9.2. Toiminnalliset lisävaatimukset

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

2.  Tiettyjä kalastustuotteita koskevasta jäädyttämisvaatimuksesta säädetään eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksen liitteen III jakson VIII luvun III kohdassa D. Edellä mainittua jäädyttämisvaatimusta ei sovelleta pyydettyyn silakkaan ( Clupeaharengusmembras ) ja kilohailiin ( Sprattussprattus ), eikä niistä valmistettuihin tuotteisiin, edellyttäen, että kyseisiä tuotteita ei toimiteta muiden Euroopan unionin jäsenvaltioiden markkinoille.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Liite 3

LAITOKSEN OMAVALVONTA

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Luku 2. Eri toimialojen omavalvonnan tukijärjestelmien erityisvaatimukset

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Luku 2.8. Kalastustuotteita käsittelevä laitos

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

1.  Kuvaus siitä, miten hallitaan eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksessa edellytetty loistarkastus sekä tiettyjä kalastustuotteita koskeva jäädyttämisvaatimus.

2.  Kuvaus puhtaan veden valvonnasta, jolla varmistetaan, ettei puhdas vesi vaaranna elintarviketurvallisuutta.

Sivun alkuun