Maa ja metsätalousministeriön asetus laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Julkaisupäivä
- Suomen säädöskokoelma
- Säädösteksti
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti
kumotaan laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen ( 795/2014 ) liitteen 2 9.3. luku sekä
muutetaan liitteen 2 9.2. luvun 2 kohta ja liitteen 3 2.8. luku seuraavasti:
Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä joulukuuta 2015.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004 (32004R0853); EYVL N:o 226, 25.6.2004, s. 22
Ilmoitettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY mukaisesti.
Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2015
Maatalous- ja ympäristöministeriKimmo TiilikainenEläinlääkintöylitarkastajaMaaria Hackzell
Liite 2
ERI TOIMIALOJEN LAITOSTEN RAKENTEELLISET JA TOIMINNALLISET LISÄVAATIMUKSET
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 9. Kalastustuotteita käsittelevä laitos
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 9.2. Toiminnalliset lisävaatimukset
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
2. Tiettyjä kalastustuotteita koskevasta jäädyttämisvaatimuksesta säädetään eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksen liitteen III jakson VIII luvun III kohdassa D. Edellä mainittua jäädyttämisvaatimusta ei sovelleta pyydettyyn silakkaan ( Clupeaharengusmembras ) ja kilohailiin ( Sprattussprattus ), eikä niistä valmistettuihin tuotteisiin, edellyttäen, että kyseisiä tuotteita ei toimiteta muiden Euroopan unionin jäsenvaltioiden markkinoille.
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Liite 3
LAITOKSEN OMAVALVONTA
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 2. Eri toimialojen omavalvonnan tukijärjestelmien erityisvaatimukset
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 2.8. Kalastustuotteita käsittelevä laitos
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
1. Kuvaus siitä, miten hallitaan eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksessa edellytetty loistarkastus sekä tiettyjä kalastustuotteita koskeva jäädyttämisvaatimus.
2. Kuvaus puhtaan veden valvonnasta, jolla varmistetaan, ettei puhdas vesi vaaranna elintarviketurvallisuutta.