1424/2015
Dokumentin versiot
Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2015
Maa ja metsätalousministeriön asetus laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta
Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti
kumotaan laitosten elintarvikehygieniasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (795/2014) liitteen 2 9.3. luku sekä
muutetaan liitteen 2 9.2. luvun 2 kohta ja liitteen 3 2.8. luku seuraavasti:
Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä joulukuuta 2015.
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004 (32004R0853); EYVL N:o 226, 25.6.2004, s. 22Ilmoitettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY mukaisesti.
Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2015
Maatalous- ja ympäristöministeri
Kimmo Tiilikainen
Eläinlääkintöylitarkastaja
Maaria Hackzell
Liite 2
ERI TOIMIALOJEN LAITOSTEN RAKENTEELLISET JA TOIMINNALLISET LISÄVAATIMUKSET
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 9. Kalastustuotteita käsittelevä laitos
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 9.2. Toiminnalliset lisävaatimukset
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
2. Tiettyjä kalastustuotteita koskevasta jäädyttämisvaatimuksesta säädetään eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksen liitteen III jakson VIII luvun III kohdassa D. Edellä mainittua jäädyttämisvaatimusta ei sovelleta pyydettyyn silakkaan (Clupea harengus membras) ja kilohailiin (Sprattus sprattus), eikä niistä valmistettuihin tuotteisiin, edellyttäen, että kyseisiä tuotteita ei toimiteta muiden Euroopan unionin jäsenvaltioiden markkinoille.
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Liite 3
LAITOKSEN OMAVALVONTA
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 2. Eri toimialojen omavalvonnan tukijärjestelmien erityisvaatimukset
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Luku 2.8. Kalastustuotteita käsittelevä laitos
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
1. Kuvaus siitä, miten hallitaan eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksessa edellytetty loistarkastus sekä tiettyjä kalastustuotteita koskeva jäädyttämisvaatimus.
2. Kuvaus puhtaan veden valvonnasta, jolla varmistetaan, ettei puhdas vesi vaaranna elintarviketurvallisuutta.