1140/2015

Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 2015

Valtioneuvoston asetus Maailman postiliiton yleisohjesäännön ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirjan voimaansaattamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Dohassa 11 päivänä lokakuuta 2012 tehdyt Maailman postiliiton yleisohjesääntö ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja ovat voimassa 1 päivästä tammikuuta 2014 niin kuin niistä on sovittu.

Tasavallan presidentti on hyväksynyt 1 momentissa mainitun yleisohjesäännön sekä yleissopimuksen päättöpöytäkirjan 24 päivänä huhtikuuta 2015. Hyväksymiskirja on toimitettu Maailman postiliitolle 4 päivänä toukokuuta 2015.

2 §

Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja sisältää Suomen tekemän seuraavan varauman: yleissopimuksen 7 artiklasta huolimatta Suomi, joka ei myönnä kotimaan liikenteessään sokeainlähetyksille vapautusta postimaksuista kongressin hyväksymien 7 artiklan määritelmien mukaisesti, voi periä kansallisia maksuja toisiin valtioihin osoitetuista sokeainlähetyksistä.

3 §

Maailman postiliiton yleisohjesääntö ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja ovat asetuksena voimassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 22 päivänä syyskuuta 2015.

(Maailman postiliiton yleisohjesääntö ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja ovat nähtävinä ja saatavissa Viestintävirastossa (www.viestintävirasto.fi), joka myös antaa niistä tietoja suomeksi ja ruotsiksi.)

Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 2015

Liikenne- ja viestintäministeri
Anne Berner

Neuvotteleva virkamies
Tomi Lindholm

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.