716/2015

Helsingissä 11 päivänä kesäkuuta 2015

Valtioneuvoston asetus ilmatieteen laitoksesta annetun valtioneuvoston asetuksen 11 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

muutetaan ilmatieteen laitoksesta annetun valtioneuvoston asetuksen (505/2004) 11 § seuraavasti:

11 §

Tutkimustoiminnan tulosalueella johtajalta tai muulta tulosalueen päälliköltä vaaditaan tohtorin tutkinto, käytännössä osoitettu johtamistaito, kykyä kehittämistyöhön ja hyvää perehtyneisyyttä tulosalueensa tehtäviin.

Muun kuin tutkimustoiminnan tulosalueella johtajalta tai muulta tulosalueen päälliköltä vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, käytännössä osoitettu johtamistaito, kykyä kehittämistyöhön ja hyvä perehtyneisyys tulosalueensa tehtäviin.

Tutkimusprofessorilta vaaditaan tohtorin tutkinto, käytännössä osoitettu johtamistaito ja ansiokasta toimintaa alansa tutkimus- ja kehittämistehtävissä.

Tohtorin tutkinnon suorittaneella pääjohtajalla ja tulosalueen päälliköllä, varapääjohtajana toimivalla johtajalla sekä tutkimusprofessorilla on professorin arvonimi. Hallintotoiminnan tulosalueen päälliköllä on hallintojohtajan arvonimi. Tutkimustoiminnan tulosalueen päälliköllä on tutkimusjohtajan arvonimi.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2015.

Helsingissä 11 päivänä kesäkuuta 2015

Kunta- ja uudistusministeri
Anu Vehviläinen

Neuvotteleva virkamies
Riitta Bäck

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.