391/2014

Annettu Helsingissä 15 päivänä toukokuuta 2014

Maa- ja metsätalousministeriön asetus kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1009/2013) 6 §:n 4 momentti ja 9 §:n 2 momentti seuraavasti:

6 §

Luonnosta pyydetyistä lohikaloista perustetun emoparven jälkeläisten kuljettaminen istutukseen ja jatkokasvatukseen edellyttää, että mainitut luonnosta pyydetyt kalat on tutkittu IHN-, VHS-, IPN- , BKD- ja SAV-taudin varalta kielteisin tuloksin.

9 §

Sisävesialueelle saadaan vapauttaa BKD-taudille alttiiseen lajiin kuuluvia vesiviljelyeläimiä ja niiden sukusoluja ainoastaan vastustettavista eläintaudeista ja niiden luokittelusta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 5 §:n 17 kohdassa tarkoitetulla alueella sijaitsevasta pitopaikasta tai pitopaikasta, joka kuuluu eläinten terveysvalvonnasta sekä eläintautien vastustamisesta eläinten keinollisessa lisäämisessä annetun valtioneuvoston asetuksen 13 §:n nojalla terveysluokkaan 1.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 2014.

Edellä 6 §:n 2 momentissa tarkoitettua tutkimusta SAV-taudin varalta ei edellytetä, jos emoparvi on perustettu ennen tämän asetuksen voimaantuloa.

  Helsingissä 15 päivänä toukokuuta 2014

Maa- ja metsätalousministeri 
Jari Koskinen

Neuvotteleva virkamies
Kajsa Hakulin

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.