702/2010

Annettu Helsingissä 18 päivänä elokuuta 2010

Valtioneuvoston asetus metsästysasetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä,

muutetaan metsästysasetuksen (666/1993) 24 §:n 1 momentin 9 kohta, sellaisena kuin se on asetuksessa 793/2007, sekä

lisätään asetukseen uusi 7 a § seuraavasti:

7 a §
Hirvieläinten pyyntilupaan liittyvä erityinen ilmoitusvelvollisuus

Enontekiön, Inarin, Muonion ja Utsjoen alueella pyydettyyn hirveen on asetettava tunnistemerkki välittömästi hirven tultua pyydetyksi. Tunniste asetetaan hirven korvaan. Pyyntiluvan haltija tai hänen valtuuttamansa on velvollinen toimittamaan hirven pään tunnistemerkkeineen riistanhoitoyhdistykselle seitsemän päivän kuluessa.

Riistanhoitoyhdistys irrottaa hirven päästä tunnistemerkin ja yhden hampaan edelleen toimitettavaksi riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle. Toimituksen oheen riistanhoitoyhdistys liittää pyyntiluvan saajan antamat tiedot paikasta, jossa hirvi on kaadettu, ja päivästä, jona hirvi on kaadettu, sekä hirven painosta ja sukupuolesta ja, jos hirvi on uros, tämän sarvipiikkien lukumäärästä.

24 §
Yleiset rauhoitusajat

Riistaeläimet ovat rauhoitettuja seuraavasti:


9) hirvi Enontekiön, Inarin, Muonion ja Utsjoen kuntien alueella 1 päivästä joulukuuta 31 päivään elokuuta ja 21 päivästä syyskuuta 10 päivään lokakuuta sekä muualla maassa 1 päivästä tammikuuta syyskuun viimeistä lauantaita edeltävään päivään;Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2010.

Helsingissä 18 päivänä elokuuta 2010

Maa- ja metsätalousministeri
Sirkka-Liisa Anttila

Osastopäällikkö
Pentti Lähteenoja

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.