695/2010

Annettu Helsingissä 18 päivänä elokuuta 2010

Valtioneuvoston asetus rajanylityspaikoista sekä rajatarkastustehtävien jakamisesta niillä annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä,

muutetaan rajanylityspaikoista sekä rajatarkastustehtävien jakamisesta niillä annetun valtioneuvoston asetuksen (901/2006) 6 §:n 1 momentti, 8 §:n 2 momentti ja 10 §:n 1 momentti, sellaisena kuin niistä on 8 §:n 2 momentti asetuksessa 534/2008, seuraavasti:

6 §
Kansainväliset rajanylityspaikat lentoliikenteessä

Kansainvälisiä rajanylityspaikkoja lentoliikenteessä ovat Enontekiön, Helsinki-Malmin, Helsinki-Vantaan, Ivalon, Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion, Kittilän, Kruunupyyn, Kuopion, Kuusamon, Lappeenrannan, Maarianhaminan, Mikkelin, Oulun, Porin, Rovaniemen, Savonlinnan, Seinäjoen, Tampere-Pirkkalan, Turun, Vaasan ja Varkauden lentoasemat.


8 §
Kansainväliset rajanylityspaikat vesiliikenteessä

Kansainvälisiä rajanylityspaikkoja vesiliikenteessä rajanylitysasetuksessa tarkoitetuille huvialuksille ovat Haapasaaren, Hangon, Maarianhaminan ja Suomenlinnan merivartioasemat sekä Nuijamaan satama ja Santio.

10 §
Rajatarkastustehtävien jakaminen

Poliisi huolehtii matkustajalentoliikenteen rajatarkastuksista Hallin, Jyväskylän, Kauhavan, Kuopion, Mikkelin, Savonlinnan, Seinäjoen, Tampere-Pirkkalan, Utin ja Varkauden lentoasemilla. Tullilaitos huolehtii kalastus- ja lastialusten rajatarkastuksista satamissa sekä pienkoneiden rajatarkastuksista Jyväskylän, Kuopion, Mikkelin, Savonlinnan, Tampere-Pirkkalan ja Varkauden lentoasemilla. Rajavartiolaitos huolehtii rajatarkastuksista muilla 5, 6 ja 8 §:ssä säädetyillä rajanylityspaikoilla.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2010.

Ennen tämän asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen voimaantulon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Helsingissä 18 päivänä elokuuta 2010

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri
Astrid Thors

Ylitarkastaja
Viivi Männikkö

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.