1110/2009

Annettu Helsingissä 17 päivänä joulukuuta 2009

Sisäasiainministeriön asetus aluehallintovirastojen poliisitoimen vastuualueista

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään poliisin hallinnosta 14 päivänä helmikuuta 1992 annetun lain (110/1992) 1 §:n 2 momentin ja aluehallintovirastoista 20 päivänä marraskuuta 2009 annetun lain (896/2009) 6 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin niistä on ensin mainittu laissa 497/2009:

1 §
Poliisitoimen vastuualueiden sijoittuminen aluehallintovirastoihin

Poliisitoimen vastuualueet ovat Lounais-Suomen aluehallintovirastossa, Itä-Suomen aluehallintovirastossa ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa kunkin päätoimipaikassa.

2 §
Lounais-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialue

Lounais-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialueeseen kuuluvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueet.

3 §
Itä-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialue

Itä-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialueeseen kuuluvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja ItäSuomen aluehallintoviraston toimialueet.

4 §
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialue

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston poliisitoimen vastuualueen toimialueeseen kuuluvat Lapin aluehallintoviraston ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueet.

5 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010.

Ennen tämän asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Helsingissä 17 päivänä joulukuuta 2009

Sisäasiainministeri
Anne Holmlund

Lainsäädäntöneuvos
Riitta Aulanko

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.