495/2009

Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2009

Opetusministeriön asetus yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä, yliopistojen koulutusohjelmista ja erikoistumiskoulutuksista annetun opetusministeriön asetuksen muuttamisesta

Opetusministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä, yliopistojen koulutusohjelmista ja erikoistumiskoulutuksista 14 päivänä heinäkuuta 2005 annetun opetusministeriön asetuksen (568/2005) 11 ja 12 § sekä liitteet I, III ja VI, sellaisena kuin niistä on liite VI asetuksessa 308/2008, seuraavasti:

11 §
Farmaseutin erikoistumiskoulutus

Farmaseutin tai muun vastaavan tutkinnon pohjalta voidaan suorittaa erikoistumiskoulutus sairaala- ja terveyskeskusfarmasiassa ja teollisuusfarmasiassa. Farmaseutin erikoistumiskoulutus voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa ja Kuopion yliopistossa.

12 §
Proviisorin erikoistumiskoulutus

Kun lisensiaatin tutkinto suoritetaan proviisorin tutkinnon tai muun vastaavan tutkinnon pohjalta, tutkintoon voidaan sisällyttää proviisorin erikoistumiskoulutus apteekkifarmasiassa, sairaala- ja terveyskeskusfarmasiassa ja teollisuusfarmasiassa. Proviisorin erikoistumiskoulutus voidaan suorittaa Helsingin ja Kuopion yliopistoissa.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 2009.

Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2009

Opetusministeri
Henna Virkkunen

Hallitussihteeri
Laura Hansén

Liitteet I, III ja VI

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.