Valtioneuvoston asetus etnisten suhteiden neuvottelukunnasta annetun asetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 205/2007 (Julkaistu 31.12.2007)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työministeriön esittelystä,
muutetaan etnisten suhteiden neuvottelukunnasta 10 päivänä helmikuuta 2005 annetun asetuksen ( 96/2005 ), 1 §:n 1 momentti, 3 §:n 2 ja 4 momentti, 4 §:n 1 ja 3 momentti,
1 §Neuvottelukunnan tarkoitus
Sisäasiainministeriön yhteydessä toimii etnisten suhteiden neuvottelukunta.
3 §Neuvottelukunnan kokoonpano
Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii sisäasiainministeriön kansliapäällikkö. Varapuheenjohtajina toimivat työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö ja maahanmuuttajien edustaja. Varsinaisten jäsenten ja heidän varajäsentensä tulee edustaa sisäasiainministeriön, ulkoasiainministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, opetusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonaloja, eduskuntaryhmiä, Suomen Kuntaliittoa, keskeisiä työmarkkinajärjestöjä, maahanmuuttajia tai etnisiä vähemmistöjä edustavia rekisteröityjä yhdistyksiä sekä viranomaisia, jotka voivat samalla edustaa alueellisia neuvottelukuntia.
Jos neuvottelukunnan jäsen tai varajäsen eroaa tai kuolee kesken toimikauden, sisäasiainministeriö määrää hänen tilalleen uuden jäsenen tai varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.
4 §Neuvottelukunnan työskentely
Etnisten suhteiden neuvottelukunnalla on yhteensovittava, valmisteleva ja lausuntojen ja asiakirjojen laatimisesta vastaava työjaosto. Työjaoston puheenjohtajana on sisäasiainministeriön virkamiesedustaja ja varapuheenjohtajana maahanmuuttajien tai etnisten vähemmistöjen edustaja. Neuvottelukunta asettaa työjaoston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet neuvottelukunnan jäsenistä ja varajäsenistä siten, että jaoston edustus noudattaa neuvottelukunnan kokoonpanoa. Työjaostossa on puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi enintään kahdeksan jäsentä.
Neuvottelukunnalla voi olla päätoiminen sihteeri, joka on palvelussuhteessa Sisäasiainministeriöön. Neuvottelukunnalla voi olla myös sivutoimisia sihteereitä..
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2008.
Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin
Helsingissä 20 päivänä joulukuuta 2007
Ministeri Astrid ThorsErikoissuunnittelija Eeva Vattulainen