268/2006

Annettu Helsingissä 12 päivänä huhtikuuta 2006

Valtioneuvoston asetus alkoholijuomista ja väkiviinasta annetun asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä,

muutetaan alkoholijuomista ja väkiviinasta 22 päivänä joulukuuta 1994 annetun asetuksen (1344/1994) 14 § ja 15 §, sellaisina kuin ne ovat 14 § asetuksessa 392/1997 ja 15 § osaksi asetuksessa 470/1999, seuraavasti:


14 §

Käymisteitse valmistettua enintään 4,7 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävää alkoholijuomaa saa vähittäin myydä sinä aikana, jona vähittäismyyntipaikka, sen mukaan kuin vähittäismyyntipaikan aukioloajasta erikseen säädetään tai määrätään, pidetään avoinna yleisölle. Myynti on kuitenkin aina kielletty kaikkina viikonpäivinä kello kahdenkymmenenyhden ja seitsemän välisenä aikana koko maassa.

Alkoholilain 14 §:n 2 momentissa tarkoitetun vähittäismyyntiluvan haltija saa vähittäin myydä luvassa tarkoitettuja alkoholijuomia 1 momentissa mainittuina aikoina edellyttäen, että kysymyksessä oleva myyntipaikka sijaitsee valmistuspaikan välittömässä tai läheisessä yhteydessä.

15 §

Alkoholiyhtiö saa harjoittaa alkoholilain 13 §:ssä tarkoitettujen alkoholijuomien vähittäismyyntiä arkipäivisin kello yhdeksän ja kahdenkymmenen välisenä aikana, paitsi lauantaina sekä itsenäisyyspäivän, uudenvuodenpäivän ja vapunpäivän aattona kello yhdeksän ja kahdeksantoista välisenä aikana.

Vähittäismyynti on kielletty sunnuntaina, kirkollisina juhlapäivinä, itsenäisyyspäivänä, vapunpäivänä sekä jouluaattona ja pääsiäispäivän aattona.

Juhannusaattona ei vähittäismyyntiä saa harjoittaa kello kolmentoista jälkeen.Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä huhtikuuta 2006.

Helsingissä 12 päivänä huhtikuuta 2006

Peruspalveluministeri
Liisa Hyssälä

Hallitusneuvos
Ismo Tuominen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.