881/2005

Annettu Helsingissä 8 päivänä marraskuuta 2005

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkevaihdosta annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 1 §:n 1 momentin väliaikaisesta muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan lääkevaihdosta 3 päivänä maaliskuuta 2003 annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (210/2003) 1 §:n 1 momentti väliaikaisesti seuraavasti:

1 §

Lääkelain 57 b §:n 4 momentissa tarkoitettuun Lääkelaitoksen luetteloon sisältyvien vaihtokelpoisten lääkevalmisteiden hinnat tulee ilmoittaa Kansaneläkelaitokselle sekä lääkkeiden hintatietoja ylläpitäville Suomen Apteekkariliitto ry:lle ja Yliopiston apteekille vähintään 27 päivää ennen kunkin vuosineljänneksen ensimmäistä päivää. Tähän määräaikaan mennessä tehtyjen ilmoitusten perusteella määräytyy lääkelain 57 b §:n 2 momentissa tarkoitettu keskenään vaihtokelpoisten lääkevalmisteiden halvin hinta. Apteekilla on velvollisuus vaihtaa lääkärin määräämä lääkevalmiste ainoastaan sellaiseen Lääkelaitoksen luetteloon sisältyvään lääkevalmisteeseen, jonka hinta on ilmoitettu mainitussa määräajassa ja joka on hinnaltaan edullisin tai siitä vähän poikkeava.Tämä asetus tulee voimaan 18 päivänä marraskuuta 2005 ja on voimassa 2 päivään tammikuuta 2006 saakka.

Helsingissä 8 päivänä marraskuuta 2005

Sosiaali- ja terveysministeri
Tuula Haatainen

Ylilääkäri
Terhi Hermanson

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.