750/2005

Annettu Helsingissä 15 päivänä syyskuuta 2005

Maa- ja metsätalousministeriön asetus suoramyynnin viitemääristä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 6 ja 8 §:n muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

muutetaan suoramyynnin viitemääristä 12 päivänä marraskuuta 2004 annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (970/2004) 6 § sekä

lisätään asetuksen 8 §:ään uusi 2 momentti seuraavasti:

6 §
Hallinnollinen suoramyynnin viitemäärien kauppa

Suoramyynnin viitemäärien osto ja myynti ilman, että samalla luovutetaan maatila tai yli kaksi kolmasosaa sen pelloista tapahtuu työvoima- ja elinkeinokeskusten välityksellä valtion lukuun. Ostohinta on 31 päivään maaliskuuta 2006 saakka 8,4094 senttiä litralta ja 1 päivästä huhtikuuta 2006 alkaen 4 senttiä litralta. Myyntihinta on viimeistään 30 päivänä huhtikuuta 2006 jätettyjen ostotarjousten osalta 8,4094 senttiä litralta ja 1 päivänä toukokuuta 2006 tai sen jälkeen jätettyjen ostotarjousten osalta 4 senttiä litralta. Myyntihintaan lisätään arvonlisävero. Ostohintaan lisätään arvonlisävero, jos myyjä on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

8 §
Suoramyynnin viitemäärien myynti tuottajille hallinnollisessa viitemäärien kaupassa

Kun tuottaja ostaa suoramyynnin viitemäärää hallinnollisella kaupalla, huhtikuun loppuun mennessä jätettyjen ostotarjousten perusteella myytävät viitemäärät siirtyvät ostajan hallintaan kuluvan tuotantojakson alusta lukien. Lokakuun loppuun mennessä jätettyjen ostotarjousten perusteella myytävät viitemäärät siirtyvät ostajan hallintaan seuraavan tuotantojakson alusta lukien. Kuitenkin 1 päivänä huhtikuuta 2005 alkaneella tuotantojaksolla ostaja saa viitemäärän hallintaansa jo kuluvan tuotantojakson alusta lukien, jos ostotarjous on jätetty viimeistään 31 päivänä lokakuuta 2005.


Tämä asetus tulee voimaan 21 päivänä syyskuuta 2005.

Helsingissä 15 päivänä syyskuuta 2005

Maa- ja metsätalousministeri
Juha Korkeaoja

Ylitarkastaja
Kaisa Sainio

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.