140/2005

Annettu Helsingissä 3 päivänä maaliskuuta 2005

Valtioneuvoston asetus viljan- ja nurmisiementen kylvösiemenen varmuusvarastojen tilapäisestä käyttöönotosta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään huoltovarmuuden turvaamisesta 18 päivänä joulukuuta 1992 annetun lain (1390/1992) 3 §:n nojalla:

1 §
Viljan kylvösiemenen käyttöönotto

Valtion varmuusvarastoissa olevan viljan kylvösiemenen 80 000 tonnin varmuusvarasto alennetaan tilapäisesti 65 000 tonniin. Varastoista otettava siemen on 13 000 tonnia sertifioitua ohran siementä ja kaksi tonnia kauran siementä.

2 §
Nurmikasvien kylvösiemenen käyttöönotto

Valtion varmuusvarastoissa olevan nurmikasvien 900 tonnin varmuusvarasto alennetaan tilapäisesti 300 tonniin. Varastoista otettava siemen on sertifioitua timotein siementä.

3 §
Varastojen täydentäminen

Varastoista otettuja määriä vastaavat määrät sertifioitua kylvösiementä on palautettava varastoihin viipymättä sen jälkeen, kun tuotantomahdollisuudet sen sallivat.

4 §
Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 11 päivänä maaliskuuta 2005.

Helsingissä 3 päivänä maaliskuuta 2005

Maa- ja metsätalousministeri
Juha Korkeaoja

Maatalousneuvos
Kirsi Heinonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.