1212/2003

Annettu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2003

Valtioneuvoston asetus saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä

Valtioneuvosto on saariston kehityksen edistämisestä 26 päivänä kesäkuuta 1981 annetun lain (494/81) 9 §:n nojalla sisäasiainministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Saaristokuntia ovat:

Varsinais-Suomi

Dragsfjärd, Houtskari, Iniö, Korppoo, Kustavi, Nauvo, Rymättylä ja Velkua.

Etelä-Savo

Enonkoski, Puumala ja Sulkava.

Pohjanmaa

Maalahti.

Pohjois-Pohjanmaa

Hailuoto.

2 §

Seuraavissa kunnissa oleviin saariin, joihin ei ole kiinteää tieyhteyttä sekä suluissa erikseen mainittuihin saariin ja muihin alueisiin, joihin on kiinteä tieyhteys, sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä:

Uusimaa

Helsinki, Inkoo (myös Storramsjö-Hirdal, Barö, Räfsö, Degerö ja Stävö) ja Tammisaari (myös Bromarv, Trollshovda, Lindö, Svedja-Öby ja Odensö-Norrby-Båsa).

Itä-Uusimaa

Pernaja (myös Sarvsalö, Kabböle-Isnäs, Tjuvö ja Strömsland), Porvoo (myös Emäsalo, Vässölandet ja Tirmo-Fagersta), Ruotsinpyhtää (myös Vahterpää, Gäddbergsö) ja Sipoo (myös Kitö ja Löparö).

Varsinais-Suomi

Askainen (myös Lempisaari ja Livonsaari), Halikko (myös Angelniemi ja Angelansaari), Kemiö (myös Kemiön saari), Merimasku (myös Otavan saari), Parainen (myös Stormälö, Lillmälö-Lenholm, Stortervolandet, Lilltervo ja Lemlax), Piikkiö (myös Harvaluoto), Särkisalo (myös Isoluoto ja Kaukassalo), Taivassalo (myös Leikluoto, Kuuste, Mussalo-Lehtinen, Kaitainen ja Naurisluoto-Kuusisto), Västanfjärd (myös Kemiön saari) ja Uusikaupunki (myös Pyhämaa-Lepäinen ja Kittamaa).

Päijät-Häme

Asikkala (myös Vedentausta, Salonsaari, Rutalahti ja Vähä-Pulkkila).

Kymenlaakso

Kotka (myös Tiutinen) ja Pyhtää (myös Munapirtin saari).

Etelä-Karjala

Ruokolahti (myös Äitsaari, Härskiänsaari, Utula-Kietävälä ja Kekäleenniemi), Taipalsaari (myös Kirkkosaari, Rehula-Vehkataipale-Kattelussaari-Nieminen ja Merenlahti) ja Uukuniemi (myös Korpijärvi-Värtsi ja Sarvisalo).

Etelä-Savo

Hirvensalmi (myös Puulasalo-Vahvaselkä-Kilkinkylä-Väisälänsaari), Mikkeli (myös Hirvensalo, Keljunniemi, Piekälänsaari, Pihlajasalo, Piskola, Pitkälahti, Saukonsalo ja Ylivesi), Savonlinna (myös Pellossalo-Pitkälä, Loikansaari, Liistonsaari, Mikkolanniemi, Kommerniemi, Kiviapaja, Oravi-Ahvensalmi ja Sorsasalo).

Pohjois-Savo

Kuopio (myös Soisalon saari, Talvisalo ja Varvisaari) 1.1.2005 alkaen, Tervo (myös Linnonsaari, Käpysaari, Lieteniemi ja Hyvölä-Vekaroniemi) ja Vehmersalmi (myös Soisalon saari) 31.12.2004 saakka.

Pohjois-Karjala

Juuka (myös Larinsaari-Koveronsaari, Ritoniemi ja Ruottilansaari), Kesälahti (myös Sarvisalo, Pellavasniemi-Kiurusaari, Pöllänniemi-Lentteenniemi ja Mustolanperä-Varmonniemi), Lieksa (myös Koli), Liperi (Tutjunniemi-Roukalahti, Niinikkosaari ja Siikasaari) ja Rääkkylä (myös Oravinsalo, Varpasalo, Asikonsaari ja Nieminen).

Pohjanmaa

Luoto (myös Eugmo), Maksamaa (myös Österö-Kvimo), Mustasaari (myös Köklot, Raippaluoto ja Värlax), Närpiö (myös Storön) ja Oravainen (myös Oxkangar).

Keski-Suomi

Joutsa (myös Kälä-Ollinsalmi), Kivijärvi (myös Lokakylä ja Talviaislahti), Korpilahti (myös Oittila ja Putkilahti), Kuhmoinen (myös Pihlajakoski-Närvä-Ruolahti-Tehi) ja Luhanka (myös Judinsalo-Klemettilä).

Kainuu

Vaala (myös Manamansalo).

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2004 ja on voimassa 31 päivään joulukuuta 2007.

Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2003

Ministeri
Hannes Manninen

Lainsäädäntöneuvos
Kari Parkkonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.