661/2002

Annettu Helsingissä 8 päivänä elokuuta 2002

Valtioneuvoston asetus rikesakkorikkomuksista annetun asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä,

lisätään rikesakkorikkomuksista 21 päivänä toukokuuta 1999 annettuun asetukseen (610/1999) uusi 13 a ja 13 b § seuraavasti:

13 a §
Kalastuksenhoitomaksua koskeva rikkomus

Sille, joka harjoittaa kalan tai ravun pyyntiä, vaikka hän ei ole suorittanut kalastuslain (286/1982) 88 §:n 1 momentissa säädettyä kalastuksenhoitomaksua, tai joka laiminlyö esittää kalastuksenhoitomaksun suorittamista osoittavan tositteen määräajassa, voidaan määrätä 50 euron rikesakko.

13 b §
Viehekalastusmaksua koskeva rikkomus

Sille, joka harjoittaa viehekalastusta, vaikka hän ei ole suorittanut kalastuslain 88 §:n 2 momentissa säädettyä viehekalastusmaksua, tai joka laiminlyö esittää viehekalastusmaksun suorittamista osoittavan tositteen määräajassa, voidaan määrätä 50 euron rikesakko.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2002.

Helsingissä 8 päivänä elokuuta 2002

Oikeusministeri
Johannes Koskinen

Lainsäädäntöneuvos
Lena Andersson

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.