4/2002

Annettu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2001

Puolustusministeriön asetus puolustusvoimien terveydenhuoltovastuulla olevien hautauskustannusten korvaamisesta

Puolustusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään asevelvollisuuslain (452/1950) 50 b §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1169/1988:

1 §

Puolustusvoimien terveydenhuoltovastuulla olevan henkilön kuoltua saadaan hänen omaisilleen suorittaa valtion varoista korvausta hautauskustannuksista ja hautausavustusta siten kun tässä asetuksessa säädetään.

2 §

Puolustusvoimat korvaa arkun hankinnasta ja kuljetuksesta hautapaikkakunnalle aiheutuvat kustannukset enintään 500 euron, tuhkauurnasta 130 euron sekä hautakivestä 600 euron arvosta. Omaisille suoritetaan valtion varoista hautausavustuksena 400 euroa. Puolustusvoimien puolesta laskettava seppele maksetaan valtion varoista.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2002.

Tällä asetuksella kumotaan puolustusvoimien terveydenhuoltovastuulla olevien hautauskustannuksien korvaamisesta 9 päivänä lokakuuta 1987 annettu puolustusministeriön päätös.

Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2001

Puolustusministeri
Jan-Erik Enestam

Vanhempi hallitussihteeri
Seppo Paasonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.