641/2000

Annettu Helsingissä 29 päivänä kesäkuuta 2000

Valtioneuvoston asetus passintarkastuspaikoista annetun asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä,

muutetaan passintarkastuspaikoista 27 päivänä toukokuuta 1992 annetun asetuksen (461/1992) 3 §:n 2 momentti, 6 §:n 2 momentti ja 7 §,

sellaisina kuin ne ovat 6 §:n 2 momentti asetuksessa 403/1993 ja 3 §:n 2 momentti sekä 7 § asetuksessa 1530/1995, ja

lisätään asetukseen uusi 2 a § seuraavasti:

2 a §
Lentopaikat

Varsinainen passintarkastuspaikka yksinomaan helikopterilentoliikenteelle on Helsinki―Hernesaari.

3 §
Passintarkastuspaikat Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla

Lisäksi Suomen ja Ruotsin kansalaisilla, joilla ei ole mukanaan tuontirajoitusten alaista tavaraa eikä muuta kuin sellaista henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua tavaraa, jota on oikeus verottomana tuoda maahan, on oikeus maahantuloon ja maastalähtöön Tornion kaupungin eteläpuolella Hellälän ja merirajan päätepisteen välisellä rajaosuudella.

6 §
Satamat

Huvialusten passintarkastuspaikkoja ovat satamista ainoastaan Kaskinen, Kemi, Maarianhamina, Nuijamaa, Pietarsaari, Pori, Rauma ja Uusikaupunki.

7 §
Meri- ja rajavartioasemat

Huvialusten passintarkastuspaikkoja 6 §:n 2 momentissa mainittujen satamien lisäksi ovat Bågaskärin, Enskärin, Glosholmenin, Haapasaaren, Hangon, Hiittisten, Jussarön, Kalajoen, Kokkolan, Kotkan, Kummelgrundin, Kökarin, Maarianhaminan, Mäntyluodon, Nauvon, Orrengrundin, Pirttisaaren, Porkkalan, Raahen, Röytän, Storklubbin, Suomenlinnan, Susiluodon, Valassaarten, Vallgrundin ja Virpiniemen merivartioasemat sekä Santion ja Utön passintarkastuspaikat.


Tämä asetus tulee voimaan 5 päivänä heinäkuuta 2000.

Helsingissä 29 päivänä kesäkuuta 2000

Sisäasiainministeri
Kari Häkämies

Osastopäällikkö
Juhani Uusitalo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.