249/2000

Annettu Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 2000

Asetus vankeinhoitolaitoksesta annetun asetuksen 11 §:n muuttamisesta

Oikeusministerin esittelystä

muutetaan vankeinhoitolaitoksesta 14 päivänä helmikuuta 1986 annetun asetuksen (134/1986)11 §, sellaisena kuin se on osaksi asetuksissa 1230/1987 ja 203/1998, seuraavasti:

11 §

Vankeusrangaistukset ja sakon muuntorangaistukset pannaan täytäntöön rangaistuslaitoksissa oikeusministeriön vahvistamien sijoitusohjeiden mukaan. Laitoksiin sijoitetaan myös niitä, jotka ovat vangittuina rikoksen tai muun syyn vuoksi (tutkintavankeja).

Työsiirtolaan tai muuhun avolaitokseen ei saa sijoittaa tutkintavankeja tai niitä, joita vankeusrangaistuksen ohella on myös muusta syystä pidettävä vangittuina.

Vankimielisairaalassa ja vankilan psykiatrisessa osastossa hoidetaan psykiatrista sairaanhoitoa tarvitsevia vankeja ja pakkolaitokseen eristettyjä. Niissä voidaan suorittaa myös rikoksesta syytteessä olevien mielentilatutkimuksia.

Nuorisovankilaan määrättyjen ja pakkolaitokseen eristettyjen sijoittamisesta säädetään erikseen.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2001.

Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 2000

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Oikeusministeri
Johannes Koskinen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.