221/2000

Annettu Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 2000

Asetus työympäristötyön erityisansio- ja ansiomitalista annetun asetuksen muuttamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn peruspalveluministerin esittelystä

muutetaan työympäristötyön erityisansio- ja ansiomitalista 31 päivänä tammikuuta 1997 annetun asetuksen (106/1997) 2, 5 ja 6 § seuraavasti:

2 §

Erityisansiomitali voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle erityisen ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Ansiomitali voidaan myöntää 10 vuoden ansiokkaasta paikallisesta työstä tai muusta vastaavasta toiminnasta työympäristön hyväksi.

5 §

Erityisansiomitalin myöntää työsuojelusta ja sen valvonnasta vastaava ministeri Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä olevan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä.

Mitalia seuraa omistuskirja.

Työympäristömitalitoimikunta pitää luetteloa mitalin saaneista.

Ansiomitalin myöntää työympäristömitalitoimikunta hakemuksesta. Hakija maksaa ansiomitalikuluista aiheutuneen lunastusmaksun työympäristömitalitoimikunnalle.

6 §

Työympäristömitalitoimikunnan asettaa Tapaturmavakuutuslaitosten liiton hallitus asianomaisten viranomaisten, työmarkkinajärjestöjen ja asiantuntijatahojen edustajista.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2000.

Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 2000

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Peruspalveluministeri
Eva Biaudet

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.