44/1999

Annettu Helsingissä 25 päivänä tammikuuta 1999

Verohallituksen päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 1998 annetun Verohallituksen päätöksen muuttamisesta

Verohallitus on

lisännyt 28 päivänä marraskuuta 1997 verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 1998 antamaansa päätökseen (1171/1997) uuden 3 a ja 14 a §:n seuraavasti:

3 a §

Matkaa, jonka palkansaaja muutoin kuin 3 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tekee työtehtäviensä hoitamiseksi tuloverolain 71 §:n 1 momentissa (1170/1998) tarkoitettuun toissijaiseen työpaikkaansa, pidetään vain 6, 7 ja 8 §:n mukaiseen matkustamiskustannusten korvaukseen ja 14 a §:n mukaiseen majoittumiskorvaukseen oikeuttavana matkana.

Edellä 1 momentissa mainittuihin matkustamiskustannusten korvauksiin oikeuttavana matkana ei pidetä toissijaisen työpaikan sijainnin vuoksi tarpeellisen erillisen majoittumispaikan ja toissijaisen työpaikan välisiä matkoja.

14 a §

Toissijaiselle työpaikalle tehdystä matkasta suoritettavan majoittumiskorvauksen enimmäismäärä on majoitusliikkeen antaman tositteen mukainen määrä tai muuhun luotettavaan selvitykseen perustuva kohtuullinen määrä.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1999. Päätöstä sovelletaan toissijaiseen työpaikkaan tehtyyn matkaan tai sen osaan, joka tehdään vuonna 1998.

Helsingissä 25 päivänä tammikuuta 1999

Pääjohtaja
Jukka Tammi

Ylitarkastaja
Anneli Nuoritalo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.