829/1998

Annettu Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1998

Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen 16 §:n muuttamisesta

Liikenneministerin esittelystä

muutetaan 4 päivänä joulukuuta 1992 ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen (1257/1992) 16 §:n 2 momentti seuraavasti:

16 §
Auton, auton perävaunun ja hinattavan laitteen renkaat

2. Henkilö- ja pakettiautossa (M1- ja N1luokka), kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin erikoisautossa sekä kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on joulu-, tammija helmikuun aikana käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm. Talvirenkaita ei tarvitse käyttää:

a) paripyörien molemmissa pyörissä;

b) auton tai sen perävaunun valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä enintään 20 kilometrin pituisissa siirroissa;

c) museoautossa; eikä

d) sellaisessa autossa tai sen perävaunussa, johon talvirenkaita ei ole saatavissa.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä joulukuuta 1999.

Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1998

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Liikenneministeri
Matti Aura

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.