1250/1997

Annettu Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 1997

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös lääkärin hyväksymisestä merimieslääkäriksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt merimiehen lääkärintarkastuksista 18 päivänä kesäkuuta 1980 annetun asetuksen (476/1980) 15 §:n nojalla, sellaisena kuin se on asetuksessa 258/1997:

1 §

Merenkulkulaitos voi myöntää hakemuksesta laillistetulle lääkärille oikeuden toimia merimiehen lääkärintarkastuksista annetun asetuksen (476/1980) 2 §:n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitettuna merimieslääkärinä.

2 §

Merenkulkulaitoksen on pyydettävä hakemuksesta lausunto terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta.

3 §

Oikeus toimia merimieslääkärinä myönnetään nimettyyn toimipaikkaan määräajaksi.

4 §

Merimieslääkärin on osallistuttava vähin- tään kerran viidessä vuodessa merimieslääkäreille tarkoitettuun koulutukseen tai muuten perehdyttävä merimiesten työolosuhteisiin.

Oikeus toimia merimieslääkärinä voidaan hakemuksesta uusia, jos lääkäri on osallistunut merimieslääkäreille tarkoitettuun koulutukseen tai muuten perehtynyt merimiesten työolosuhteisiin.

5 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1998.

Ennen päätöksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 1997

Ministeri
Terttu Huttu-Juntunen

Vanhempi hallitussihteeri
Sirpa Kaittola

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.