518/1997

Annettu Helsingissä 30 päivänä toukokuuta 1997

Asetus ylioppilastutkintoasetuksen 16 §:n muuttamisesta

Opetusministerin esittelystä

lisätään 21 päivänä marraskuuta 1994 annetun ylioppilastutkintoasetuksen (1000/1994) 16 §:ään uusi 4 ja 5 momentti seuraavasti:

16 §

Ylioppilastutkinnon aloittanut kokelas, joka ulkomailla tapahtuvan päätoimisen opiskelun tai siihen rinnastettavan syyn vuoksi on menettänyt kaksi tutkintokertaa, voi sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, jatkaa ylioppilastutkinnon suorittamista vielä seuraavana kahtena perättäisenä tutkintokertana. Kokelas säilyttää vastaavasti oikeuden uusia hylätty koe.

Lautakunta voi erityisen painavasta syystä päättää, että kokelas voi ylioppilastutkinnon suorittamisen ollessa vielä kesken kokonaisuudessaan aloittaa tutkinnon suorittamisen alusta.


Tämä asetus tulee voimaan 10 päivänä kesäkuuta 1997.

Helsingissä 30 päivänä toukokuuta 1997

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Opetusministeri
Olli-Pekka Heinonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.