128/1996

Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996

Asetus Suomen alueen valvonnasta ja sen alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta annetun asetuksen muuttamisesta

Puolustusministerin esittelystä

kumotaan Suomen alueen valvonnasta ja sen alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta 1 päivänä joulukuuta 1989 annetun asetuksen (1069/89) 9 §, sekä

muutetaan 10 §:n 3 momentti ja 11 §:n 1 momentti seuraavasti:

10 §
Lupa sisäisille aluevesille tuloon ja niillä oleskeluun

Hakemuksessa on ilmoitettava aluksen nimi, laji, radiokutsu ja muut tunnusmerkit, aluksen määräpaikka ja kulkureitit sekä Suomen aluemerelle saapumis- ja sieltä poistumispaikka ja -aika sekä aluksella olevat ilma-alukset, vedenalaiset kulkuvälineet ja tutkimuslaitteet sekä sota-aluksen osalta lisäksi päällikön nimi ja sotilasarvo sekä henkilöstön lukumäärä.


11 §
Poikkeukset lupamenettelyyn

Lupaa ei tarvita Suomeen viralliselle käynnille saapuvaa vieraan valtion päämiestä kuljettavalle valtionalukselle. Käynnistä on kuitenkin tehtävä diplomaattista tietä ilmoitus ulkoasiainministeriölle hyvissä ajoin ja viimeistään kahta työpäivää ennen aluksen suunniteltua Suomen alueelle saapumista. Ilmoituksessa on mainittava aluksen nimi, laji, radiokutsu ja muut tunnusmerkit, kulkureitit sekä Suomen aluemerelle saapumis- ja sieltä poistumispaikka ja -aika.Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1996.

Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996

Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI

Puolustusministeri
Anneli Taina

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.