44/1996

Annettu Helsingissä 25 päivänä tammikuuta 1996

Valtioneuvoston päätös oikeudesta hankkia maa- ja metsätalousmaata annetun lain alueellisesta soveltamisesta

Valtioneuvosto on maa- ja metsätalousministeriön esittelystä päättänyt oikeudesta hankkia maa- ja metsätalousmaata 26 päivänä toukokuuta 1978 annetun lain (391/78) 1 §:n 3 momentin 4 kohdan ja 4 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat 29 päivänä joulukuuta 1994 annetussa laissa (1531/94):

1 §

Oikeudesta hankkia maa- ja metsätalousmaata annettua lakia (391/78), jäljempänä maanhankintaoikeuslaki, ei sovelleta:

1) Uudenmaan läänissä,

2) Turun ja Porin läänissä,

3) Hämeen läänissä,

4) Kymen läänin Pyhtään kunnassa,

5) Mikkelin läänin seuraavissa kunnissa:Hartola, Heinola, Heinolan maalaiskunta ja Sysmä,

6) Vaasan läänissä,

7) Oulun läänin seuraavissa kunnissa:Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Haukipudas, Ii, Kalajoki, Kempele, Kestilä, Kiiminki, Kuivaniemi, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Oulunsalo, Pattijoki, Piippola, Pudasjärvi, Pulkkila, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Rantsila, Reisjärvi, Ruukki, Sievi, Siikajoki, Taivalkoski, Temmes, Tyrnävä, Utajärvi, Vihanti, Yli-Ii, Ylikiiminki ja Ylivieska, eikä

8) Lapin läänissä.

Jos kaupan kohteena olevasta maa- ja metsätalousmaasta vain osa sijaitsee 1 momentissa tarkoitetulla alueella pääosan maasta sijaitessa lain soveltamisalueella, sovelletaan kauppaan kuitenkin maanhankintaoikeuslakia.

2 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1996 ja sitä sovelletaan voimaantulopäivänä ja sen jälkeen tehtyihin kauppoihin.

Tällä päätöksellä kumotaan 2 päivänä helmikuuta 1995 annettu valtioneuvoston päätös oikeudesta hankkia maa- ja metsätalousmaata annetun lain soveltamisesta (152/95).

Helsingissä 25 päivänä tammikuuta 1996

Maa- ja metsätalousministeri
Kalevi Hemilä

Maatalousylitarkastaja
Kari Ojala

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.