Asetus lääninhallitusasetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Sisäasiainministerin esittelystä
kumotaan 8 päivänä heinäkuuta 1992 annetun lääninhallitusasetuksen ( 638/92 ) 8 §:n 2 momentti,
muutetaan 4 §, 5 §:n 2 momentti, 7 §, 8 §:n otsikko ja 3 momentti, 13 ja 14 § sekä
lisätään 1 §:ään, sellaisena kuin se on 17 päivänä joulukuuta 1993 annetussa asetuksessa (1273/93), uusi 2 momentti, jolloin nykyinen 2 momentti siirtyy 3 momentiksi ja 6 §:ään uusi 2 momentti seuraavasti:
1 §Toiminta-ajatus
Lääninhallitus hoitaa tehtäviä erityisesti oikeusministeriön, sisäasiainministeriön, opetusministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, liikenneministeriön, kauppa- ja teollisuusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonaloilla sen mukaan kuin erikseen säädetään.
4 §Organisaatio
Jollei toisin erikseen säädetä, lääninhallitus jakautuu toimintayksiköihin, joista määrätään työjärjestyksessä.
5 §Johtaminen
Maaherran sijaisena toimivasta virkamiehestä määrätään lääninhallituksen työjärjestyksessä.
6 §Asioiden ratkaiseminen
Lääninhallituksessa kuuluvat maaherran johdon alaisena lääninsosiaalineuvoksen vastuualueelle sosiaali- ja terveystointa koskevat asiat ja lääninkouluneuvoksen vastuualueelle opetustointa koskevat asiat. Lääninpoliisineuvoksen tehtävistä säädetään erikseen.
7 §Kelpoisuusvaatimukset
Kelpoisuusvaatimuksena on:
maaherralla, että hän on taitavaksi tunnettu, perehtynyt hallintotoimintaan ja osoittanut hyvää hallintokykyä;
kansliapäälliköllä ylempi korkeakoulututkinto sekä tehtävien edellyttämä johtamistaito ja perehtyneisyys hallintoon;
lääninsosiaalineuvoksella ylempi korkeakoulututkinto sekä tehtävien edellyttämä johtamistaito ja perehtyneisyys sosiaali- ja terveystoimeen;
lääninkouluneuvoksella ylempi korkeakoulututkinto sekä tehtävien edellyttämä johtamistaito ja perehtyneisyys opetustoimeen;
lääninpoliisineuvoksella oikeustieteen kandidaatin tutkinto sekä sellainen johtamistaito ja perehtyneisyys poliisi- ja syyttäjätoimeen sekä hallintoon kuin tehtävät edellyttävät;
poliisitarkastajalla oikeustieteen kandidaatin tutkinto sekä perehtyneisyys poliisi- ja syyttäjätoimeen; sekä
lääninylikomisariolla ja lääninkomisariolla poliisipäällystön virkatutkinto tai soveltuva korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys tehtäväalueeseen.
8 §Virkaan ja virkasuhteeseen nimittäminen
Lääninsosiaalineuvoksen nimittää sosiaali- ja terveysministeriö, lääninkouluneuvoksen opetusministeriö ja lääninpoliisineuvoksen sisäasiainministeriö.
13 §Virkamiehen irtisanominen
Lääninsosiaalineuvoksen, lääninkouluneuvoksen ja lääninpoliisineuvoksen irtisanoo nimittävä ministeriö.
14 §Virkasyyte
Maaherraa, lääninpoliisineuvosta ja poliisitarkastajaa syytetään virkarikoksesta hovioikeudessa. Muuta lääninhallituksen virkamiestä syytetään virkarikoksesta asianomaisessa käräjäoikeudessa.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1995.
Tämän asetuksen voimaan tullessa lääninhallituksen kansliapäällikönä toimivalla virkamiehellä ja kansliapäällikön tehtäviä hoitavalla lääninneuvoksella säilyy edelleen lääninneuvoksen arvonimi.
Helsingissä 3 päivänä helmikuuta 1995
Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARISisäasiainministeriMauri Pekkarinen