1535/1994

Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 1994

Valtioneuvoston päätös saamelaisasiain neuvottelukunnasta annetun valtioneuvoston päätöksen muuttamisesta

Valtioneuvosto on oikeusministeriön esittelystä

muuttanut saamelaisasiain neuvottelukunnasta 26 päivänä maaliskuuta 1987 annetun valtioneuvoston päätöksen (367/87) 1 §:n, 2 §:n 2 ja 3 momentin ja 4 §:n 1 momentin seuraavasti:

1 §

Oikeusministeriön yhteydessä on saamelaisväestöä koskevien asioiden yhteensovittamista ja yhtenäistä valmistelua varten saamelaisasiain neuvottelukunta.

2 §

Neuvottelukunnassa on puheenjohtajana Lapin läänin maaherra sekä kaksitoista jäsentä, joista kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä yksi edustaa oikeusministeriötä, yksi opetusministeriötä, yksi maa- ja metsätalousministeriötä, yksi sisäasiainministeriötä, yksi työministeriötä ja yksi ympäristöministeriötä. Saamelaisvaltuuskunta nimittää neuvottelukuntaan kuusi jäsentä.

Neuvottelukunnan varapuheenjohtajana on oikeusministeriötä edustava jäsen.

4 §

Neuvottelukunta voi oikeusministeriön luvalla ottaa sihteerin ja muuta henkilökuntaa.Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1995.

Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 1994

Oikeusministeri
Anneli Jäätteenmäki

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.