168/1994

Annettu Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 1994

Liikenneministeriön päätös autokouluyrittäjän ja autokoulun opetustoiminnasta vastaavan johtajan koulutuksesta

Liikenneministeriö on 31 päivänä tammikuuta 1994 annetun tieliikennelain 66 §:n 5 momentin (103/94) nojalla päättänyt:

1 §
Autokouluyrittäjäkurssi

Tämä päätös koskee ajokorttiasetuksen 39 §:n 1 momentin 3 kohdassa (167/94) tarkoitettua autokouluyrittäjäkurssia.

2 §
Oppilaitokset

Autokouluyrittäjäkurssit järjestetään liikenneministeriön hyväksymissä oppilaitoksissa. Koulutuksen osajaksoja voidaan järjestää myös muissa hyväksytyn oppilaitoksen valitsemissa oppilaitoksissa.

3 §
Johtoryhmä

Opetuksen kehittämistä ja koulutuksen tasoa valvoo liikenneministeriön asettama johtoryhmä, johon kuuluvat liikenneministeriön, ajoneuvohallinnon, opetushallituksen, autokoulualan järjestöjen ja kouluttavien laitosten edustajat.

4 §
Opetuksen sisältö

Opetus annetaan monimuoto-opetuksena opetushallituksen vahvistaman opetussuunnitelman mukaisesti. Opetussuunnitelman tulee sisältää taloutta, yrityksen johtamista sekä autokoulun pedagogista johtamista ja opetuksen kehittämisvastuuta käsittelevät jaksot. Koulutus päättyy kirjalliseen kokeeseen.

5 §
Pääsyvaatimukset koulutukseen

Koulutukseen hyväksyttävällä tulee olla liikenneopettajalupa ja viimeisen kymmenen vuoden aikana hankittu kolmen vuoden työkokemus päätoimisena liikenneopettajana autokoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa C-luokan kuljettajaopetuksessa.

6 §
Voimaantulo

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1994.

Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 1994

Liikenneministeri
Ole Norrback

Toimistopäällikkö
Jarmo Hirsto

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.